Over ons


Wij ontdekken samen de mogelijkheden van programmeren

De Codingkids Club in Enschede is gestart in september 2016. Inmiddels hebben al meer dan 10 kinderen kennis gemaakt met vele creatieve mogelijkheden van het programmeren. We hebben spelletjes gemaakt in Scratch en hebben de eerste stappen gezet om de GPIO van de Raspberry Pi te programmeren. We hebben een mBot inelkaar gezet en geprogrammeerd. Ook zijn we aan de slag gegaan met de populaire Microbit.

Wat leer je op de Club?

Elke lessenreeks bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur. We gaan dan aan de slag met een bepaald programmeer onderwerp of programma. Dit kan zijn een spel maken in Scratch, of het programmeren van de mBot. Terugkomend in elke les zijn programmeer onderwerpen zoals lussen, variabelen, als-dan en algoritmen.

Scratch

100%

mBot

95%

Python

80%

Minecraft Pi

70%

Arduino

75%
 • Kosten

  De lessen worden verdeeld in blokken van 5 lessen. Je betaalt voor 5 lessen 40 euro. Een les duurt 1,5 uur. De eerste keer dat je komt is gratis, het is een proefles om te kijken of je het leuk vindt.

 • Data

  Er zijn twee groepen op vrijdagmiddag:
  Groep 1 heeft les van 13.00 tot 14.30 uur.
  Groep 2 heeft les van 15.00 tot 16.30 uur.
  Kinderen kunnen elk moment instromen.

 • Lokatie

  Het adres is: Park de Kotten 101, Enschede.

 • Door wie?

  De lessen worden gegeven door Tamara Heskamp.
  Tamara heeft ruim 14 jaar ervaring met het geven van ICT lessen aan leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. De lessen zijn te bekijken op de website codingkids.nl en daarom kan iedereen die wil leren programmeren direct aan de slag. De lessen worden gegeven bij Tamara thuis in groepjes van maximaal 6 kinderen.

 • Aanmelden

  Je kunt je aanmelden door hier een bericht achter te laten.